PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020 JEST WSPÓŁFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU POMOCY NAJBARDZIEJ
POTRZEBUJĄCYM.
PODPROGRAM 2019 - efekty
W ramach POPŻ Podprogram 2019, który był realizowany w okresie od września 2019 do czerwca 2020, skierowany do osób potrzebujących trafiły produkty żywnościowe...
INFORMACJA dotycząca POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ W RAMACH POPŻ 2014 -2020 BANKU ŻYWNOŚCI w Olsztynie
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pieckach wraz z Ochotniczą Strażą Pożarną w Pieckach jako partnerem Banku Żywności w Olsztynie, w zakresie realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014- 2020 - Podprogram 2019 informuje, że produkty żywnościowe wydawane będą w magazynie w Pieckach przy ul. Zwycięstwa 28A/1 ( naprzeciwko sklepu Express - Carrefour).
Planowane terminy wydawania żywności:
16 - 17 STYCZNIA 2020 r. (od 10.00 do 14.00)
18 - 19 LUTEGO 2020 r. (od 10.00 do 14.00)
17 - 18 MARCA 2020 r. (od 10.00 do 14.00)
08 - 09 KWIETNIA 2020 r. (od 10.00 do 14.00)
Odbiór żywności tylko dla osób posiadających
aktualne SKIEROWANIA wydane przez pracownika socjalnego GOPS w Pieckach.
Bliższe informacje pod nr tel. ( 89) 742 11 26
POPŻ współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
Warsztaty - 15.01.2020
godz 10:00 warsztaty dietetyczne "Żywność superfood" dla grupy 1 - Świetlica GOPS Piecki
godz 11:30 warsztaty dietetyczne "Żywność superfood" dla grupy 2 - Świetlica GOPS Piecki
prowadząca/y: Aleksandra Matias
Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•Poznanie sposobów na komponowanie wartościowego jadłospisu,
•Poznanie żywności superfood i sposobów jej zastosowania w gospodarstwie domowym
Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•zdobędą umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych
•zdobędą informację nt. żywności superfood
•zdobędą umiejętności komponowania zbilansowanych posiłków z wykorzystaniem żywności superfood,
•zdobędą informacje na temat wykorzystania żywności superfood w produktach poza żywieniowych
Warsztaty - 03.12.2019
godz. 10:00 warsztaty kulinarne "Wykorzystuję - nie marnuję czyli zero waste w kuchni" dla 1 grupy - Świetlica GOPS Piecki
godz. 12:00 warsztaty kulinarne "Wykorzystuję - nie marnuję czyli zero waste w kuchni" dla 2 grupy - Świetlica GOPS Piecki
Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•Poznanie sposobów na komponowanie wartościowych posiłków z wykorzystaniem produktów często marnowanych
•Poznanie sposobów na ograniczenie marnowania żywności w kuchni
Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•zdobędą umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych w kuchni,
•zdobędą informację nt. wykorzystania produktów spożywczych by zapobiec ich marnowaniu,
•zdobędą umiejętności komponowania posiłków z często marnowanych produktów spożywczych,
•zdobędą informacje na temat wykorzystania resztek produktów