PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020 JEST WSPÓŁFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU POMOCY NAJBARDZIEJ
POTRZEBUJĄCYM.
PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020
Witamy na stronie
Gminnego O鈔odka Pomocy Spo貫cznej
w Pieckach
Back
Next
STRONA GŁÓWNA-->
Warsztaty - 30.08.2017

godz. 9:00 Warsztaty dietetyczne " Smacznie i zdrowo na talerzu " - 安ietlica GOPS Piecki
godz. 10:30 Warsztaty dietetyczne " Smacznie i zdrowo na talerzu" - 安ietlica "Mrowisko" przy SP Nawiady

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Poznanie zasad prawidłowego żywienia poprzez układanie piramidy żywienia,
•Poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•Przedstawienie i przećwiczenie zasad czytania etykiet,
•Przedstawienie podstawowych zasad wyboru produktów żywnościowych podczas robienia zakupów.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•poznają piramidę żywienia ułatwiającą komponowanie prawidłowego jadłospisu,
•zdobędą umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•poznają podstawowe zasady czytania etykiet,
•poznają znaczenie występowania różnych substancji w produktach spożywczych.
Warsztaty - 22.11.2017

godz. 10:00 warsztaty kulinarne "Jesienne smaki"- dla 1 grupy - 安ietlica GOPS Piecki
godz. 13:00 warsztaty kulinarne "Jesienne smaki" - dla 2 grupy - 安ietlica "Mrowisko" przy SP Nawiady

prowadzący: Maciej Maciejewski

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Przedstawienie możliwości związanych z ekonomią kuchni domowej przy wykorzystaniu sezonowości,
•Tworzenie, poprzez praktyczne warsztaty, dań z wykorzystaniem sezonowych produktów,
• Uświadomienie roli sezonowych produktów w żywieniu,
•Przedstawienie propozycji dań na niskobudżetowe, smaczne i zdrowe potrawy.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•Poznanie roli sezonowych produktów w codziennej diecie,
•Zdobycie wiedzy się jak tworzyć niskobudżetowe dania z wykorzystaniem produktów sezonowych,
•Poznanie przepisów z wykorzystaniem produktów sezonowych,
•Urozmaicenie jadłospisu o dania z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach POPŻ i z zachowaniem zasad sezonowości.
Swietlica GOPS Piecki Smacznie i zdrowo na talerzu (1) Swietlica GOPS Piecki Smacznie i zdrowo na talerzu (2) Swietlica GOPS Piecki Smacznie i zdrowo na talerzu (3) Swietlica GOPS Piecki Smacznie i zdrowo na talerzu (4)
Swietlica GOPS Piecki Smacznie i zdrowo na talerzu (5) Swietlica GOPS Piecki Smacznie i zdrowo na talerzu (6) Swietlica GOPS Piecki Smacznie i zdrowo na talerzu (7) Swietlica GOPS Piecki Smacznie i zdrowo na talerzu (8)
Swietlica GOPS Piecki Smacznie i zdrowo na talerzu (9)
Swietlica Nawiady  Smacznie i zdrowo na talerzu (1) Swietlica Nawiady  Smacznie i zdrowo na talerzu (2) Swietlica Nawiady  Smacznie i zdrowo na talerzu (3) Swietlica Nawiady  Smacznie i zdrowo na talerzu (4)
Swietlica Nawiady  Smacznie i zdrowo na talerzu (5) Swietlica Nawiady  Smacznie i zdrowo na talerzu (6) Swietlica Nawiady  Smacznie i zdrowo na talerzu (7) Swietlica Nawiady  Smacznie i zdrowo na talerzu (8)
Swietlica Nawiady  Smacznie i zdrowo na talerzu (9)
名IETLICA NAWIADY
名IETLICA GOPS PIECKI
HARMONOGRAM WARSZTATÓW W RAMACH DZIAŁAŃ TOWARZYSZĄCYCH
PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNIOŚCIOWA 2014-20120
PODPROGRAM POPŻ 2017-2018
ZESTAW ARTYK茛紟 SPO玆WCZYCH  W PODPROGRAMIE 2017
Rezultaty Warsztat闚 - 安ietlica GOPS Piecki-->
Rezultaty Warsztat闚 - 安ietlica "Mrowisko" przy SP Nawiady-->
Warsztaty - 9.03.2018


godz. 11:00 Warsztaty edukacji ekonomicznej - dla 1 grupy - 安ietlica GOPS Piecki
godz. 12:00 Warsztaty edukacji ekonomicznej - dla 2 grupy - 安ietlica GOPS Piecki

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad gospodarowania budżetem domowym,
•Przekazanie wiedzy dotyczącej planowania budżetu,
•Uświadomienie roli i zalet świadomego oszczędzania.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•poznają podstawowe zasady gospodarowania budżetem domowym,
•zdobędą informacje na temat efektywnego oszczędzania,
•zdobędą umiejętności planowania budżetu domowego.
Warsztaty - 13.04.2018r. w Pieckach

godz. 11:00 Warsztaty edukacji ekonomicznej dla 1 grupy - 安ietlica GOPS Piecki
godz. 12:00 Warsztaty edukacji ekonomicznej dla 2 grupy - 安ietlica GOPS Piecki

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Przekazanie wiedzy dotyczącej zasad gospodarowania budżetem domowym,
•Przekazanie wiedzy dotyczącej planowania budżetu,
•Uświadomienie roli i zalet świadomego oszczędzania.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•poznają podstawowe zasady gospodarowania budżetem domowym,
•zdobędą informacje na temat efektywnego oszczędzania,
•zdobędą umiejętności planowania budżetu domowego.
Warsztaty - 12.06.2018r. w Pieckach

10:00 warsztaty dietetyczne "Żywienie seniorów" dla 1 grupy - 安ietlica GOPS Piecki
11:30 warsztaty dietetyczne "Smacznie i zdrowo na talerzu" dla 2 grupy - 安ietlica GOPS Piecki

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•Przedstawienie i przećwiczenie zasad czytania etykiet,
•Poznanie sposobów na niemarnowanie żywności,
•Obalenie mitów żywieniowych,
•Przedstawienie podstawowych zasad wyboru produktów żywnościowych podczas robienia zakupów,

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•zdobędą umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•poznają zasady czytania etykiet,
•zdobędą informację nt. składów produktów żywnościowych
•zdobędą umiejętności ograniczające proces marnowania żywności,
•poznają znaczenie występowania różnych substancji w produktach spożywczych,
PODPROGRAM 2017 - efekty

W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 - czerwiec 2018, skierowany do osób potrzebujących trafiły produkty żywnościowe
Więcej-->