PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020 JEST WSPÓŁFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU POMOCY NAJBARDZIEJ
POTRZEBUJĄCYM.
PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020
Witamy na stronie
Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej
w Pieckach
Back
Next
STRONA GŁÓWNA-->
 
KLAUZULA INFORMACYJNA
O PRZETWARZANIU
DANYCH OSOBOWYCH W
RAMACH POPŻ 2014-2020
Warsztaty - 03.12.2019

godz. 10:00 warsztaty kulinarne "Wykorzystuję - nie marnuję czyli zero waste w kuchni" dla 1 grupy - Świetlica GOPS Piecki
godz. 12:00 warsztaty kulinarne "Wykorzystuję - nie marnuję czyli zero waste w kuchni" dla 2 grupy - Świetlica GOPS Piecki

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•Poznanie sposobów na komponowanie wartościowych posiłków z wykorzystaniem produktów często marnowanych
•Poznanie sposobów na ograniczenie marnowania żywności w kuchni

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•zdobędą umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych w kuchni,
•zdobędą informację nt. wykorzystania produktów spożywczych by zapobiec ich marnowaniu,
•zdobędą umiejętności komponowania posiłków z często marnowanych produktów spożywczych,
•zdobędą informacje na temat wykorzystania resztek produktów
HARMONOGRAM WARSZTATÓW W RAMACH DZIAŁAŃ TOWARZYSZĄCYCH
PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNIOŚCIOWA 2014-2020
PODPROGRAM POPŻ 2019
Warsztaty - 15.01.2020

godz 10:00  warsztaty dietetyczne "Żywność superfood" dla grupy 1 - Świetlica GOPS Piecki
godz 11:30  warsztaty dietetyczne "Żywność superfood" dla grupy 2 - Świetlica GOPS Piecki

prowadząca/y: Aleksandra Matias

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•Poznanie sposobów na komponowanie wartościowego jadłospisu,
•Poznanie żywności superfood i sposobów jej zastosowania w gospodarstwie domowym

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•zdobędą umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych
•zdobędą informację nt. żywności superfood
•zdobędą umiejętności komponowania zbilansowanych posiłków z wykorzystaniem żywności superfood, 
•zdobędą informacje na temat wykorzystania żywności superfood w produktach poza żywieniowych
INFORMACJA dotycząca POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ W RAMACH POPŻ 2014 -2020 BANKU ŻYWNOŚCI w Olsztynie

Gminny  Ośrodek  Pomocy Społecznej  w  Pieckach wraz z Ochotniczą Strażą Pożarną  w Pieckach  jako partnerem Banku Żywności w Olsztynie, w zakresie realizacji  Programu Operacyjnego  Pomoc  Żywnościowa   2014- 2020   - Podprogram  2019  informuje, że produkty   żywnościowe wydawane   będą  w  magazynie w Pieckach przy ul. Zwycięstwa 28A/1 ( naprzeciwko sklepu Express - Carrefour).

Planowane terminy wydawania żywności:
16 - 17 STYCZNIA 2020 r. (od 10.00 do 14.00)
18 - 19  LUTEGO  2020 r. (od 10.00 do 14.00)
17 - 18  MARCA  2020 r. (od 10.00 do 14.00)
08 - 09  KWIETNIA   2020 r. (od 10.00 do 14.00)

Odbiór żywności  tylko  dla  osób  posiadających
aktualne SKIEROWANIA wydane przez pracownika socjalnego GOPS w Pieckach.

Bliższe informacje pod nr tel. ( 89) 742 11 26
POPŻ współfinansowany jest  ze  środków  Europejskiego   Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
PODPROGRAM 2019
INFORMACJA dotycząca POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ W RAMACH POPŻ 2014 -2020 BANKU ŻYWNOŚCI w Olsztynie

Informujemy, że w sprawie wydawania żywności pracownicy socjalni będą kontaktować się indywidualnie z  osobomi które zostały zakwalifikowane do otrzymania żywności.